Recept: Levandulový sirup

Pokud máte rádi chuť nebo vůni levandule, pak Vám jistě nezaškodí mít doma po ruce levandulový sirup. S tímto sirupem můžete ochucovat kávu, čaj, alkoholické, ale i nealkoholické koktejly, nebo jej přidávejte do dezertů.


Potřebné ingredience:

    2 šálky vody

    1 šálek cukru

    4 polévkové lžíce levandulových květů (čerstvých nebo sušených)


Postup

Smíchejte vodu, cukr a levandulové květy a postupně tuto směs přiveďte k varu. Nechte sirup vřít několik minut a promíchávejte až dokud se cukr zcela nerozpustí. Potom sirup odstavte z plotny a nechte ho vychladnout asi tak půlhodinu. Přeceďte přes sítko, aby Vám v sirupu neplavali levandulové květy a přelijte ho do skleněné láhve s uzávěrem. V lednici Vám takto připravený levandulový sirup vydrží přibližně měsíc.
 perpetuallychic.com

Recept: Levanduľový sirup
perpetuallychic.com


Pozn. V některých receptech na levandulový sirup se dočtete, že byste měli dát více cukru. Pokud přidáte více cukru, tak sirup bude logicky sladší a hustší. Pokud chcete také dosáhnout výraznější levandulovou chuť a aroma, pak přidejte levandulové květy. S poměrem jednotlivých surovin se třeba trochu pohrát, abyste získali levandulový sirup přesně podle svého gusta :) Levandulový sirup můžete použít při pečení dezertů, polijte si nim palačinky, zmrzlinu, zkrátka, fantazii se meze nekladou!

Komentáre

Nahráva sa ... Prihlasovanie ...
  • Prihlásený ako
Zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre Pridať prvý komentár

Pridať nový komentár

Comments by