Recept: Levandulové cupcakes plněné citronovým krémem (lemon curd)

Na léto si neumím představit ideálnější kombinaci chutí, jako levandule s citronem. I levandule, i citron výrazně voní, ale jejich chutě se dokonale propojují. Pojďme se společně podívat na recept na levandulové cupcakes s osvěžujícím překvapením uvnitř - citronovým krémem. Dávka z tohoto receptu vyjde na 24 mini cupcakes, nebo 12 cupcakes v klasické velikosti.

ingredience:

těsto

     110g změklého másla

     110g moučkového cukru

     110g polohrubé mouky

     2 čajové lžičky prášku do pečiva

     špetka soli

     2 středně velké vajíčka

     1 čajová lžička vanilkového extraktu

     1 čajová lžička sušené levandule

nádivka

     lemon Curd (citrónový krém) - buď koupený nebo domácí

topping

     110 g moučkového cukru

     110 g másla

     sušená levandule

     potravinářské barvivo (nebo borůvky)
Recept: Levanduľové cupcakes plnené citrónovým krémom (lemon curd)
 examiner.com

Postup přípravy cupcakes je opravdu jednoduchý. Nejdříve si rozehřejte troubu na 180 ° C. Do plechu na pečení muffinů / cupcakes si připravte papírové košíčky. V misce rozmíchejte změklé máslo s cukrem až dokud směs nebude bledá a nadýchaná. Prosejte mouku a prášek do pečiva a postupně přidávejte do těsta. Nakonec vmíchejte celé vajíčka a vanilkový extrakt. V separátní misce rozmixujte sušené levandulové květy téměř až na prášek a přidejte je do těsta. Důkladně ještě jednou celou směs promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.

Těsto nadávkujte na plech do košíčků a dejte péct při teplotě 180 ° C asi tak na 15 - 20 minut, dokud nebudou cupcakes pevné na dotek a zlatavé na povrchu. Zda jsou dobře upečené můžete zkontrolovat pomocí špejle nebo párátka. Pokud párátko zůstane po píchnutí do cupcakeu suché, můžete si být jisti, že jsou dobře upečené.

Plech vyjměte z trouby a nechte ho ještě ze 10 minut vychladnout. Potom do jednotlivých cupcakes "vyřízněte" díry, které následně vyplníte citronovým krémem - lemon Curd. Topping na levandulové cupcakes si připravíte takto. Přibližně 1,5 polévkové lžíce sušené levandule rozmixujete na prášek, který utřeme se změklým máslem. Po lžičkách budete do másla přidávat práškový cukr. Rozmícháte, ochutnáte, přidáte cukr. A tak pořád dokola, dokud nebudete s výslednou chutí spokojeni. Levandulový topping můžete obarvit na fialovo potravinářským barvivem, ale stejně dobře poslouží i šťáva z rozmixovaných borůvek. Tu také přidávejte do toppingovej směsi po kapkách, abyste postupně dosáhli takový odstín fialové, jaký chcete. Toppingem ozdobte cupcakes a hotové dílo můžete ještě popřípadě posypat sušenou levandulí.

Komentáre

Nahráva sa ... Prihlasovanie ...
  • Prihlásený ako
Zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre Pridať prvý komentár

Pridať nový komentár

Comments by