Recepty na limonády: Levandulová limonáda

Ani se nenadějete a za pár měsíců tu máme léto. Na přelomu července a srpna se v Provence sbírá levandule a uspořádávají se levandulové festivaly. Nevím jak Vy, ale já mám na vůni květů této aromatické rostlinky velkou slabost a nedávno jsem začala experimentovat s přidáváním levandule do různých jídel a nápojů. Výsledek? Božská vůně a ještě lepší chuť. Když vaříte s levandulí můžete se těšit na kulinářský zážitek s aromaterapií v jednom. S levandulovou limonádou ohromíte jakoukoliv návštěvu, protože řekněme si otevřeně, většina z nás hostům častokrát nabídne jen Kofolu nebo minerálku :)

Potřebné ingredience (8 sklenic):

     2 šálky vody

     ½ šálku cukru

     ¼ nektaru agáve nebo medu

     3 polévkové lžíce sušené levandule

     2 šálky čerstvé citronové šťávy

     4 šálky vody

     1 citron (na ozdobu)
eat-yourself-skinny.com

eat-yourself-skinny.com

Postup
Do menšího hrnce nalijeme 2 šálky vody, přidáme sušenou levanduli a přivedeme do varu. Počkáme, dokud se uvolní z levandulových květů aroma a pak přidáme cukr a nektar z agáve (nebo med). Chvíli sirup mícháme (dokud se nerozpustí cukr). Potom tuto vzniklou tekutinu scedíme přes sítko do džbánu. Přidáme citrónovou šťávu, zbylou vodu, plátky citronu a zamícháme. Pokud chceme, aby limonáda vypadala efektně, můžeme přidat jednu kapku modrého potravinářského barviva a jednu kapku červeného. Vznikne Vám tak nádherný levandulový :) odstín. Pak už jen nechte limonádu dvě hodiny v lednici vychladnout.

Komentáre

Nahráva sa ... Prihlasovanie ...
  • Prihlásený ako
Zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre Pridať prvý komentár

Pridať nový komentár

Comments by