Ani se nenadějete a
za pár měsíců tu máme léto. Na přelomu července a srpna se v
Provence sbírá levandule a uspořádávají se levandulové
festivaly. Nevím jak Vy, ale já mám na vůni květů této
aromatické rostlinky velkou slabost a nedávno jsem začala
experimentovat s přidáváním levandule do různých jídel a
nápojů. Výsledek? Božská vůně a ještě lepší chuť. Když
vaříte s levandulí můžete se těšit na kulinářský zážitek
s aromaterapií v jednom. S levandulovou limonádou ohromíte
jakoukoliv návštěvu, protože řekněme si otevřeně, většina z
nás hostům častokrát nabídne jen Kofolu nebo minerálku
:)
Potřebné ingredience (8 sklenic):
2 šálky vody
½ šálku cukru
¼ nektaru agáve nebo medu
3 polévkové lžíce sušené levandule
2 šálky čerstvé citronové šťávy
4 šálky vody
1 citron (na ozdobu)
Potřebné ingredience (8 sklenic):
2 šálky vody
½ šálku cukru
¼ nektaru agáve nebo medu
3 polévkové lžíce sušené levandule
2 šálky čerstvé citronové šťávy
4 šálky vody
1 citron (na ozdobu)
![]() |
eat-yourself-skinny.com |
![]() |
eat-yourself-skinny.com |
Postup
Do menšího hrnce nalijeme 2 šálky vody, přidáme sušenou levanduli a přivedeme do varu. Počkáme, dokud se uvolní z levandulových květů aroma a pak přidáme cukr a nektar z agáve (nebo med). Chvíli sirup mícháme (dokud se nerozpustí cukr). Potom tuto vzniklou tekutinu scedíme přes sítko do džbánu. Přidáme citrónovou šťávu, zbylou vodu, plátky citronu a zamícháme. Pokud chceme, aby limonáda vypadala efektně, můžeme přidat jednu kapku modrého potravinářského barviva a jednu kapku červeného. Vznikne Vám tak nádherný levandulový :) odstín. Pak už jen nechte limonádu dvě hodiny v lednici vychladnout.
Do menšího hrnce nalijeme 2 šálky vody, přidáme sušenou levanduli a přivedeme do varu. Počkáme, dokud se uvolní z levandulových květů aroma a pak přidáme cukr a nektar z agáve (nebo med). Chvíli sirup mícháme (dokud se nerozpustí cukr). Potom tuto vzniklou tekutinu scedíme přes sítko do džbánu. Přidáme citrónovou šťávu, zbylou vodu, plátky citronu a zamícháme. Pokud chceme, aby limonáda vypadala efektně, můžeme přidat jednu kapku modrého potravinářského barviva a jednu kapku červeného. Vznikne Vám tak nádherný levandulový :) odstín. Pak už jen nechte limonádu dvě hodiny v lednici vychladnout.